Ripping av Copy Control-CD-er, og andre avspillingssperrete plater

I det siste har det blitt populært blant musikkprodusenter å legge til diverse avspillingsbeskyttelser på CD-er, slik at disse ikke så lett kan rippes til harddisken. Det er likevel ikke forbudt å verken rippe eller gi bort kopier til venner/kjente, så dette er en stor uting for CD-forbrukerne. Men med EAC kan man heldigvis rippe slike CD-er ganske lett likevel. Denne guiden forutsetter at du har fulgt min første guide, CD-Ripping med Exact Audio Copy 0.95 prebeta5, med ogg-plugin (under) til punkt å prikke.

  1. Putt inn CD-en
  2. Under menyen Action, velg TOC-alterations -> Detect TOC manually. Dette får EAC til å lete manualt etter CD-formatets Table of contents. Dette får sangene til å komme opp som vanlig, men du må antageligvis skrive inn navn på artist og låter selv. Trykk F4 for å finne skjulte spor.
  3. Du må nå slå ned hastigheten på CD-rommen, ellers lager den cd-greia hakk i rippingen ca. hvert 10. sekund. Hvis EAC og CD-Rommen liker hverandre, gjøres dette lett fra EAC-menyen, Drive options -> Offset / Speed. Velg en meget lav spinnehastighet, f.eks. 4x. Hvis du ikke kan bruke annet hastighet her enn Actual, og det blir hakk i rippingen, kan du prøve å redusere hastigheten med programmet Nero Drivespeed som følger med Nero 5.5 og 6.
  4. Trykk shift-F5! Og det var det :-)
Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *