Klimaendringer

Klimaendringer har aldri vært en varm potet i norsk medieverden. Selv i de mer seriøse medier har det aldri vært en debatt, men heller enkeltsaker som har reflektert det ene eller det andre polariserte synet . Det har vært vanlig å enten hevde at det antageligvis vil bli store klimaendringer over store deler av verden med alvorlig sosioøkonomiske konsekvenser, uten at man kan si noe mer detaljer, eller å argumentere med at klimaet alltid har endret seg, og at denne endringen er, og alltid har vært, helt “naturlig”.

Som det ofte er, har selvsagt begge partene riktig på sitt vis. Men disse partene har ofte hatt forskjellige politisk syn i utgangspunktet. Nytt er nå at Pentagon i en intern rapport forbereder seg på å motta klima-flyktninger når Golf-Strømmen forsvinner. Fortune.com beskriver følgende fra rapporten:

Growing evidence suggests the ocean-atmosphere system that controls the world’s climate can lurch from one state to another in less than a decade�??like a canoe that’s gradually tilted until suddenly it flips over.

De anbefaler videre en overgang til mindre bruk av fossilt brennstoff og en del andre miljøforebyggende tiltak. Dette syns jeg er interessant, dette er ny tenkning fra folk på den kanten av politikken.

Information.dk har en artikkel om dette, Klassekampen har en artikkel om dette. Dessverre, men ikke overraskende, har jeg funnet forsvinnende lite om saken ellers i den norske mediefloraen.

Kilder:

Fortune.com (fastlenke: http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2004/02/09/360120/index.htm)

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *