Amerikanske sjokolademuffins

Flytende muffins tidlig i stekefasen

Denne oppskriften gir deg en 15 muffins hvis du bruker store muffinsformer.

 • 230 g. temperert margarin
 • 220 g. sukker
 • 200 g. mørk sjokolade
 • 240 g. hvetemel
 • 3 ts. bakepulver
 • 5 egg
 • 4-5 ss. kakao

Forvarm ovnen til 170 grader.

Bland margarin og sukker. Tilsett ett og ett egg om gangen. Hakk sjokoladen i små biter som er ca. 5 kubikkmillimeter. Bland det tørre, sjokoladen også, og mixmastre dette inn i sukkerblandingen. Fyll i muffinsformene halvfulle. Det gjør ikke noe om muffinsdeigen blir stående opp som fjell, for den smelter i ovnen når margarinen blir varmet opp.

Steketiden er på 20 minutter for små muffins, og nærmere en halvtime for de store. Men pass nå litt på, for det kan variere fra ovn til ovn. Når du putter en gaffel i de og det ikke henger igjen deigmasse, er de ferdige.

Hvis du vil lage muffins uten så mye kakao, så er det lov å ha i mindre. Hvis du vil ha sjokolademuffins lik dem de selger på bensinstasjoner rundt omkring, bland i enda mer kakao enn hva jeg gjør her, og bruk store muffinsformer. I butikken selger de store muffinsformer under det litt tvilsomme navnet amerikanske muffinsformer.

Jeg håper det smaker!

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

9 kommentarer til «Amerikanske sjokolademuffins»

 1. sorry skreiv litt feil i stad!! :)
  denna her ser spenneande ut!
  denna SKAL eg prøva NO!
  håper den er god!!:) :) :)
  helsing lille meg :)

 2. Hei – søkte på google etter sjokolademuffins og syns det er en liten verden at jeg kom inn på siden din! Håper alt er fint og bra med deg! Hilsen KAK :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *