Ogg/Vorbis

I går skrev jeg en artikkel om lydformatet Ogg/Vorbis for HW.no. Formatet er teknisk overlegent, men har ikke fått den utbredelsen mange håpet på. Selv konverterte jeg alle mine MP3-er (med høy nok bitrate) til Ogg/Vorbis tilbake i 2003, og proklamerte høylytt til alle kjente at MP3-formatet endelig var dødt.

Jeg tok feil. Men likevel er altså Ogg/Vorbis bedre enn mp3, og i dag finnes det en del avspillere som kan spille begge formatene.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Én kommentar til «Ogg/Vorbis»

  1. I forkant av min forflytning av kropp og sjel til Frankrike skiftet jeg form på hele CD-samlingen min; fra tusenmillioner CDer til tolvtusenmillioner Ogg(-Vorbiser) på en harddisk. Den, kombinert med min iRiver iFP-785, gjør susen i gatene her. (iRiver har lansert en del spillere uten ogg-støte i det siste, dog…) Min kjære har hatt stort hell med sin mikroskopiske Samsung Yepp. Så, ja, kombinerte ogg- og mp3-spillere finnes der ute…

    Om en leiter…

    Wikipedia har en ufullstendig liste over slike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *