Den nye balansen

Jeg satt på toget i går mellom Bergen og Bø, og jeg jobbet med prosjektskissen til Ph.D-søknaden på sosiologisk institutt i Bergen. Det har vært vanskelig å finne tid til dette arbeidet, mest fordi jeg har holdt på å tjene til livets brød ved å jobbe med tester og artikkelskriving for Hardware.no. Jeg har alltid vært en nerd, i hvert fall siden jeg var en 13-14 år. Men det finnes faktisk en grense for dette også, og når jeg har brukt 8 timer foran hjemme-PC-en til jobbing, frister det ikke å sette seg ned på kveldstid for å jobbe med en så stor omfattende ting som prosjektskissa. Det blir på en måte umulig.

Noen har jo også merket seg, og påpekt, hvordan denne hjemmesiden har forfalt, ingen nye bilder på et halvt år, den “private” siden fullstendig uten funksjon siden oktober – og andre feil. Slike ting er på en måte uutholdelige, men jeg har tålt det.

Vel, tilbake på toget, plutselig slo det meg hvordan ting var snudd på hodet i forhold til for ett år siden. I november 2004 skrev jeg min tredje Hw-test, om tre optiske mus. Men den måtte vente når jeg kom inn i raptusen som kulminerte med at jeg leverte hovedoppgaven min. Ingenting kunne forstyrre innspurten her. Nå har det altså vært motsatt, sosiologien og akademien har måttet vente. Jeg har jo visst det lenge, jeg trodde nesten jeg hadde mistet grepet på sosiologisk teori, Boltanski og Thevenot, og hvordan det digitale _egentlig_ forandrer verden, før jeg fant roen på det gode gammeldagse toget. Det gikk bra med skrivingen på toget, jeg fikk nye idéer og jeg fikk dem nedskrevet. Plutselig hang alt sammen, et lysende vakkert øyeblikk like etter Nesbyen. Og jeg så at jeg skal få tid til alt igjen, hjemmesiden, akademien, jobbingen, band, kjæreste og alt sammen.

Jeg trengte bare litt tid til å lære denne nye balansen min. Jeg tror jeg forstår den nå. Ingenting er galt med det. Vi har alle lov å ta pauser iblant. Tilfreds igjen. Og gratulerer med ny kategori på bloggen.

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 kommentarer til «Den nye balansen»

 1. Hyggelig at du har “funnet” deg selv igjen.
  Har registrert at hjemmesiden har fungert dårlig, trodde kanskje savnet av Maren hadde satt deg litt utafor.
  Håper dere har satt av helgen 28-30/4, til treffet på Røros/Brekken.

  Vi kip in tøtsj!

  Steinar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *