Sjokoladetrøfler fra Nord-Kamerun

Dette var en oppskrift vi laget den gangen skolekjøkkenet på Lø hadde råd til ekte farin og smør. For mange år siden fikk jeg et sterk nostalgisk anfall, og skrev brev til Lø Skole og spurte om de hadde denne oppskriften.

Dessert fra Nord-Kamerun. Forberedelse og tilbereding: ca. 1 time.

 • 100 g sjokolade
 • 100 g smør
 • 100 g farin
 • 2 eggeplommer
 • 3 skjeer finhakket sjokolade
 • 2 skjeer kakaopulver

Smelt sjokoladen forsiktig og bland den med smør og farin. (Spar en skje med farin til litt senere.) Tilsett eggeplommene. La sjokoladen bli avkjølt slik at den blir stivere. Rull sjokoladedeigen som en pølse og skjær den i passende skriver. Form skivene til kuler. Del kulene i to halvdeler. Rull den ene halvdelen i den finhakkede sjokoladen og den andre i kakaopulveret blandet med farin fra reserveskjeen. Sett så de to halvdelene av kulene sammen igjen. Sjokoladetrøflene serveres kalde og kan holde seg i flere dager.

Denne oppskriften er hentet og oversatt fra La cuisine aux pays du soleil, les classiques africains.

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

3 kommentarer til «Sjokoladetrøfler fra Nord-Kamerun»

 1. Dette er ei sjokoladekake med heimekomponert glasur, den vart testa ut på den vanlige fredagskake-seansen på MediaTotal, og vart godkjent av det erfarne kake-panelet. Det er sjølvsagt litt skummelt å vera kake-kokk på MediaTotal etter at Jan Frode la lista høgt på si første kake-baking – han stilte med kamerunske sjokoladetrøflar. Me er jo veldig spente på korleis han har tenkt å følga opp den debuten …

  Kakebunn:
  50 gr smør
  2 store egg (f.eks. “bonde-egg” frå Hope Frukt og Grønt i Inndalsveien, bonden legg tydeligvis bitte litt større egg enn Prior-hønene gjer …)
  2 dl sukker
  2 1/2 dl kveitemjøl
  1/2 dl kakao (gjerne bake-kakao)
  2 ts bakepulver
  1 dl mjølk
  1 1/2 dl vaniljesukker

  Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i ei panne og tilsett mjølka, la dette koke opp raskt. Rør mjølk-/smørblandinga inn i eggedosisen. Bland mjøl, vaniljesukker, bakepulver og kakao og sikt det inn i eggedosisen og rør sammen.

  Steik kaka på 175 grader nederst i ovnen i 30-35 min.

  Glasur:
  2 pk Dajm-mousse (sjokolademousse-dessert)
  Mjølk
  1 pk fløyte

  Lag sjokolademousse av dei to pakkane, men bruk halv mengde mjølk. Pisk fløytekrem av fløyten, og bland den inn i sjokolademoussen når moussen har stivna. Del kaka i to (bløyt gjerne kakebunnane med f.eks. kaffi, ev. kaffi med litt konjakk), og smør på glasuren mellom bunnane og oppå kaka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *