Kjerstis sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake
Sjokolademoussekake

Denne kakeoppskriften ble skrevet av min eks-kollega Kjersti Dalland. Kaken er meget meget god. Den ble opprinnelig postet som en kommentar på oppskriften for Nord-Kamerunske sjokoladetrøfler, men her er den i en ny og lett korrigert versjon.

Og til dere som lurer; det var denne Eriks 30-årskake var bygget på.

Kakebunn

 • 50 gr smør
 • 2 store egg (f.eks. “bonde-egg” frå Hope Frukt og Grønt i Inndalsveien, bonden legg tydeligvis bitte litt større egg enn Prior-hønene gjer …)
 • 2 dl sukker
 • 2 1/2 dl kveitemjøl
 • 1/2 dl kakao (gjerne bake-kakao)
 • 2 ts bakepulver
 • 1 dl mjølk
 • 1 1/2 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i ei panne og tilsett mjølka, la dette koke opp raskt. Rør mjølk-/smørblandinga inn i eggedosisen. Bland mjøl, vaniljesukker, bakepulver og kakao og sikt det inn i eggedosisen og rør sammen.

Steik kaka på 175 grader nederst i ovnen i 30-35 min.

Glasur

 • 2 pk Dajm-mousse (sjokolademousse-dessert)
 • Mjølk
 • 1 pk fløyte

Lag sjokolademousse av dei to pakkane, men bruk halv mengde mjølk. Pisk fløytekrem av fløyten, og bland den inn i sjokolademoussen når moussen har stivna. Del kaka i to (bløyt gjerne kakebunnane med f.eks. kaffi, ev. kaffi med litt konjakk), og smør på glasuren mellom bunnane og oppå kaka.

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

2 kommentarer til «Kjerstis sjokolademoussekake»

 1. Når du sier at det er denne kaken Eriks (meget gode) bursdagskake var bygget på, mener du da at det var denne oppskriften, kun tilsatt seigmenn? Eller er det gjort andre subtile endringer som jeg burde kjenne til før jeg prøver å lage den?

 2. Det var seigmenn, strø og litt melis på toppen. Dette utgjorde bare skriften oppå kaken, den faugstadske bursdagsvrien som ikke er nødvendig for å sette pris på kaken som sådan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *