Et par ting media ikke nevnte ang. rektorvalget UIB 2009

Rektorvalget UiB 2009 har fått stor oppmerksomhet i media. BT har kjørt saker på retorikken til kandidatene. Det at kandidatene har egne sider på Facebook har også fått oppmerksomhet.

Et par viktige ting jeg ikke har sett nevnt, er det faktum at instituttene faktisk rådet sine studenter å stemme på en konkret kandidat. Instituttene ved matnat-fakultetet oppfordret til å stemme på Reed, muligens skjedde dette ved instituttene ved medisinsk-odontologisk og juss-fakultene også, mens HF/SV-instituttene oppfordret til å stemme på Grønmo. Personlig synes jeg det demokratiske ved et valg forsvinner når instituttene går ut med formaninger om hvem studentene skal stemme på.

En annen ting er at det ble avholdt elektronisk valg, og det ble faktisk lagret informasjon om hva stemmegiverne stemte. Så mye for konseptet med hemmelige valg. Det finnes måter å avholde elektroniske valg på uten å lagre stemmene, men UiB har altså valgt et system der denne informasjonen lagres.

Hvorfor? Kanskje fordi instituttene ønsker å kontrollere hvilke av studentene som ikke fulgte rådene? Uansett lover det ikke godt, hvis det er slike valgløsninger store offentlige institusjoner velger seg for framtiden.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 kommentarer til «Et par ting media ikke nevnte ang. rektorvalget UIB 2009»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *