Google og gatebilder

Google har begynt arbeidet med å avfotografere gater i Oslo og Bergen. Fotografiene vil bli brukt på karttjenester som Google Maps for å gjøre det lettere for brukerne å navigere gjennom byene. Finn.no (tidligere Sesam) viser allerede gatebilder av området rundt Oslo.

Noe av kritikken har dreid seg om personvern og rett til privatliv. Denne blir visstnok truet av at Google avbilder, lagrer og viser folks personlige eiendom. Datatilsynet er kritiske til gatebildene, men kan ikke forby fotograferingen så lenge Google anonymiserer ansikter og bilregistreringsskilt.

Det offentlige rom skal og bør være en allmenning, og derfor bør Google og andre som ønsker det få ta bilder i offentligheten og utvikle disse til tjenester. Den eneste ulempen med gatabildene, blir da at menneskets evne til å orientere seg uten elektroniske duppedingser kan bli ytterligere svekket.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5 kommentarer til «Google og gatebilder»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *