Lokale og prosjektlogg – amatørprodusentens logg #1

Sist helg begynte ècapito å ta opp en ny EP, og jeg får en ny sjanse til å bryne meg som produsent i dette bandet. Det er fire år siden forrige gang. Da ble EP-en vår A Perfect Knot spilt inn. Jeg skal ikke dvele lenge ved denne, men faktum er at vi i hvert fall ikke fikk noen kontrakt eller distribusjon på den. Målet for meg er imidlertid det samme som ved forrige korsveidette er noe jeg gjør for å få musikken ut til folk som liker progressiv musikk, og for at vi skal få komme oss ut å spille litt konserter.

Denne gangen holder vi i til i et hjemmesnekret øvingslokale som vi nettopp har fått tilgang til. Vi har fått leie et gammelt lager på ubestemt tid, imot at vi ryddet, vasket og ordnet ventilasjon selv. Utstyret er hovedsakelig eid av meg og en av de andre bandmedlemmene, til sammen har vi akkurat nok utstyr til å spille inn 10-spors-trommer.

Parolen for dette prosjektet er “kjapp, kul, kvalitet”. God lyd, bra musikk, bra produksjonuten at det tar for mye tid. Jeg vet ikke om alle i bandet har fått det med seg dette viktige faktumet. Ironisk nok er jeg nemlig også produsent for Visekongene-plate #2, foreløpig kalt Samnanger, etter stedet hvor opptaksgrunnlaget ble lagt. Samnanger-prosjektet har av diverse årsaker strukket seg over to år nå, og det er ikke morsomt lenger. Og ècapito og Visekongene består egentlig av nøyaktig de samme folkene, bare at ècapito har to folk i tillegg.

Det er lite i livet mitt som frustrerer og motiverer meg mer enn disse bandene. Derfor har jeg bestemt meg for å blogge om EP-ens produksjonsprosess. I tillegg til at jeg tror  det kan være interessant for flere, vil det kanskje kunne føre til økt selvinnsikt før jeg planlegger ytterligere opptaksprosjekt. I neste post kommer lydeksempel og historier fra første innspillingsdag.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

7 kommentarer til «Lokale og prosjektlogg – amatørprodusentens logg #1»

  1. Spenstig prosjekt! Blir flott å følge prosjektets gang når jeg ikke er i Bergen og sjekker det ut analogt. Var kjempekos å spille inn igjen. Veldig motiverende og fin prosess! Foruten at jeg har tro på materialet vårt også denne gangen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *