Performance: Helse vs horror på KiB

Det kjennes ut som sommer ute, og andreårsstudentene ved KiB har avgangsutstilling. Bildene over er tatt fra en performance av Hans Christian van Nijkerk som jeg var vitne til i kveld. Performancens scene var et gammelt tannlegekontor, og rommets iboende estetikk ble forsterket gjennom lukten av munnvann og kunstig oppsatte tannlegeeffekter – og tenner. Selve performancen utforsket motsetningene mellom å være besatt av helse og renslighet, men likevel utføre ting folk flest regner som ekkelt eller motbydelig. Lydsporet inneholdt både ambiens, en remixet, oppstykket og til tider ugjenkjennelig Fairytale (ja, den fra Grand Prix), og noe jeg kun kjente igjen som nederlandsk rave-core. Seansen varte i ca. 15 minutter.

Forestillingen var god, og det var spesielt at den også henvendte seg til de fremmøttes luktesans. Hvis jeg skulle ønsket meg noe annerledes, så måtte det ha vært en enda mer teatralsk og manende framtoning fra artisten selv.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *