Muligheten til å påvirke – amatørprodusentens logg #3

Et av formålene med at jeg blogger om dette prosjektet er at jeg vil gjøre selve produksjonsprosessen mer transparent. Ikke bare for venner eller vilt fremmede, men for de andre i bandet. En ting som har frustrert meg mye i tidligere prosjekter hvor andre har sittet ved knottene, er nettopp dette manglende innsynet.  Det er ikke det at jeg forventer så mange innspill, selv om dette alltid vil være velkomment, men heller det at jeg mener muligheten i hvert fall bør være der.

Seks stykker i et band er egentlig altfor mange til at alle kan bestemme like mye. Og det har vel heller aldri skjedd at alle seks har møttes uten at vi skal spille sammen – dermed har vi aldri tid til å legge felles planer. En del bandfolk sier da også rett ut at de ikke ønsker å styre i så stor grad, de kan godt være med og spille, men vil helst ikke bli blandet for mye inn i band-driften som sådan. Det er et mangfold av holdninger, og det er bra. Likevel synes jeg det er viktig med litt gjennomsiktighet. Medbestemmelse handler mye om innsyn – muligheten til å påvirke, hvis man ønsker det og har noe å komme med.

Vi rakk å spille inn bass før Erik stakk 5 uker til de kanadiske fjell, så nå har vi et godt grunnlag som vi andre kan begynne å spille inn oppå. Her er en lydprøve:

aligator_sample.mp3

Det skjedde ikke så mye nevneverdig ellers, annet enn at vi kollektivt ignorerte å bruke godværsperioden til å lufte noen tepper som virkelig trengte det.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

3 kommentarer til «Muligheten til å påvirke – amatørprodusentens logg #3»

  1. Ai! Håper for teppenes skyld at det kommer mer godvær snart!
    Ellers er det min oppgave å forsyne miksen med toner og anslag i rytmikk og helhetskontribuerende formgivning ut av bassgitaren min. Å bringe inn for mange stemmer i lydprosessen kan være ressurskrevende og noe svært få småbarnsforeldre kan begi seg ut på. Dette gjelder ikke jafro. Utrolig kult hvis vi kan ta noen miksesesjoner sammen med en flaske sprit og H-melk nå og da, det kan garantert gi kreative resultater, men ellers sitter du alene med legoen. Kos deg!

    1. Vet ikke hvorfor kommentaren først ble avvist, spamfilteret mitt fanget den opp. Muligens fordi du er i Kanada, men det gir jo ingen konsistens. Og ellers, takk for skryt :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *