Skaara, ikke forny konsesjonen til Simonsen!

Siden 2006 har advokatfirmaet Simonsen hatt en midlertidig konsesjon til å drive overvåkning og lagring av IP-adresser i fildelingsnettverk. Formålet har vært å samle og lagre bevis mot IP-adresser som driver med ulovlig fildeling, for å eventuelt bruke disse i straffesaker eller private søksmål ved senere anledninger.

Nå skal konsesjonen fornyes igjen, og i den forbindelse er det et intervju med Datatilsynets Ove Skaara som sier følgende.

– Som konsesjonshaver har Simonsen opptrådt veldig ryddig. Hvilken konklusjon vi kommer til å lande på i forhold til en eventuell fornyet konsesjon har jeg ikke grunnlag for å si noe om, sier Skåra.

Jeg er ikke enig. I februar 2008 sendte advokatfirmaet ut krav til nett-tilbyderne om å få identiteten bak IP-en til flere nettdistributører (se også dette innlegget). Ideen var å skremme fram tilståelser ved å sende følgende brev til kunder de hadde IP-ene til. Vanlige nettbrukere har ingen måter for å finne ut om de allerede befinner seg i Simonsens register, eller hva som eventuelt er lagret der.

I Stavanger ble domsavsigelsen hemmeligholdt på advokatfirmaet Simonsen forespørsel. Som nettbruker ønsker jeg at nettet skal forbli åpent, uten skremselspropaganda, og at det skal finnes klare grenser for hvem som skal få drive straffeforfølging.  Advokatfirmaet Simonsen har ikke opptrådd ryddig, og jeg sier derfor:

Skaara, ikke forny konsesjonen til Simonsen!

Oppdatering 24. juni: Viser seg at Skaara valgte å ikke fornye konsesjonen, men mens anken blir behandlet kan overvåkningen fortsette.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

4 kommentarer til «Skaara, ikke forny konsesjonen til Simonsen!»

  1. Det kommer vel neppe som noen bombe men jeg mener slike kontrollfunksjoner administreres av det offentlige. Dette er bare et godt eksempel på at ting fort kommer ut av styring når enkeltindivider eller små gruppe får leke politi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *