Hvordan selge en kredittvurdering?

I dag ble jeg ringt opp av Creditinform som fortalte at de hadde gjort en kredittvurdering på enkeltmannsforetaket mitt. De hadde gått gjennom alle tallene til foretaket mitt, samt min personlige økonomi – disse henger nemlig nøye sammen i et enkeltmannsforetak, kunne de forklare – og hadde den glede å fortelle meg at foretaket mitt var kredittvedig. Et 15-siders bevis på dette, samt et ferdig innrammet diplom kunne bli mitt for den nette sum av 2900,- .

Grunnen til at jeg skriver dette er ikke at jeg vil refse Creditinform, selv om også dette hadde vært på sin plass. Enten har de gjort en kredittvurdering av min personlige økonomi uten at jeg har fått melding om det, ellers var den påståtte gjennomgangen rent oppspinn.  Men jeg vil heller fortelle om deres beste salgsargument: I disse finanskrisetider var mitt enkeltmannsforetak mer kredittverdig enn de aller fleste andre norske bedrifter. Kanskje i så fall fordi jeg hadde null inn, null ut i 2008 – men likevel, ganske morsomt å tenke på.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *