God antispam-løsning for WordPress: Akismet og AVH

Etter mange måneder uten spamtrafikk, er jafro.org under angrep på ny. Spamroboten “John” legger iløpet av en dag igjen 150 kommentarer på ulike innlegg, med oppfordringer om å kjøpe Viagra og lignende produkter. Det innebygde spam-filteret i WordPress, Akismet, stopper alt sammen automatisk, så jeg slipper å bruke captcha-løsning (å taste inn en tilfeldig generert tall/bokstav-kombinasjon) for å hindre søppelet. Men spamroboten John er likevel et problem, fordi han ødelegger statistikken. Den fine statistikken på jafro.org helt ramponert, og jeg er jo så glad i tall.

Spamløsningen AVH First Defense Against Spam prøver å stoppe spam-roboter før de kobler seg til nettstedet. AVH sjekker tilkoblede IP-adresser opp mot en sentral database, og filtrerer ut uønskede adresser før resten av sesjonen starter. Dermed blir ikke statistikken påvirket. Løsningen fungerer godt sammen med Akismet, som tar da tar seg av robotene som enda ikke er registrerte i AVH-s register. Jeg har brukt AVH i flere måneder nå, og synes tillegget har en grei forhåndskonfigurasjon, samtidig som brukeren lett kan tilpasse tillegget slik man ønsker.

Spam-innboksen med tillegg for å rapportere til AVH
Spam-innboksen med tillegg for å rapportere til AVH

Alle spaminnleggene som har kommet gjennom AVH i det siste, foreslår at det sentrale registret trenger flere brukere som rapporterer infiltrerende e-post-adresser. Hvis man registrerer seg for en API etter installasjon, får man opp et nytt valg i søppelhåndtereren: Report & Delete. Dermed kan man selv delta aktivt i kampen mot spam, noe alle WordPress-bloggere har nytte av.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *