Usannsynlig kjøp av The Pirate Bay

I dag ble det annonsert at The Pirate Bay har blitt kjøpt opp av Global Gaming Factory X for 60 millioner SEK [1][2][3][4]. Halvparten av dette beløpet vil betales kontant, resten vil fremskaffes ved hjelp av aksjeemisjon. Det er verdt å merke seg at den kontante kjøpesummen er lik den summen bakmennene ble dømt til å betale av den svenske tingretten.

Det er noe litt usannsynlig med hele avtalen. Det gir ikke mening at et lite og ukjent selskap, med lav egenkapital og egenverdi, skal kunne lange ut 60 millioner for The Pirate Bay. I dag ble kjøpet annonsert med stortromme, og i mediene pågår det diskusjoner for fullt – men det lukter muffins. Kjøpet er ennå ikke er realisert.

Hvis avtalen fullbyrdes, betyr det selvfølgelig ikke automatisk at “nye” The Pirate Bay vil ble en suksess. Nettstedet har definitivt vært en suksess sett fra et bruksperspektiv. Dette er fordi nettstedet har klart to ting, nemlig å manifestere en kritikk mot en gammeldags og grådig mediebransje, og å representere en enklere og bedre distrubusjonsløsning enn hva bransjen selv har klart. “Nye” The Pirate Bay må være minst like bra på disse to punktene, hvis ikke vil brukerne bare finne seg alternativer. Mange har identifisert seg med The Pirate Bay og deres sak, men digitale forbilder kan enkelt byttes ut.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *