Positivt opplegg for barnehagetilvenning

På grunn av flytting har datteren min begynt i sin tredje barnehage iløpet av ett år. Alle de tre barnehagene hun har gått i har hatt ulike opplegg for introduksjonsfasen. Uten å nevne de ulike barnehagene vil jeg skrive litt kort om opplegget som møtte oss her i Trondheim, og som jeg synes har vært virket veldig gjennomtenkt.

  • Dag 1: Vi kom til barnehagen samtidig som de andre ungene gikk ut. Dermed fikk datteren vår være alene i avdelingen sammen med oss og sin primærkontakt. Datteren fikk utforske og gjøre seg kjent med avdelingen i sitt eget tempo. Hele møtet var preget av ro. Til lønsj kom de andre ungene inn, og første besøk ble avsluttet etter lønsjen.
  • Dag 2: Vi kom til samme tid, men denne gangen var det et par unger inne i avdelingen da vi kom. Den lille gruppen fikk mulighet til å bli kjent med hverandre, og etter hvert gikk alle sammen ut.
  • Dag 3: Det var et ønske fra barnehagen at en av foreldrene skulle være i barnehagen også den tredje dagen. Datteren vår fulgte det normale dagsprogrammet for barnehagen, mens mammaen var tilstede hele tiden.

Vi var litt bekymret for hvordan det skulle bli for datteren vår å møte en hel gjeng med nye unger når omtrent alt annet hun kjenner også er helt nytt, så den rolige og gjennomtenkte introduksjonen har vi opplevd som veldig positiv.

Del ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *