NTNU låser ansatte til Microsoft

NTNU har, stikk i strid med regjeringens anbefaling, nettopp fått seg et lønns- og rapporteringssystem som krever bruk av Internet Explorer.

PAGAWeb skal brukes for å fylle ut reiseregninger, levere egenmeldinger m.m. Men jeg kan ikke bruke det, fordi jeg kan ikke installere Internet Explorer på min maskin. Hvis jeg prøver å registrere egenmelding blir jeg møtt med:

Your browser is not supported! The following are listed browsers are supported:

* Microsoft Internet Explorer 4.0+, Windows 95/98/NT4/2000
* Microsoft Internet Explorer 5.0+, Windows 95/98/NT4/2000
* Netscape Navigator/Communicator 4.5-4.7, Windows 95/98/NT4/2000
* Microsoft Internet Explorer 4.5+, MacOS 7.6+ with Apple Java Runtime MRJ 2.2+
* HotJava 3.0, All Operating Systems

Legg merke til at XP, Vista, Windows 7, Mac OS X ikke er nevnt, så PAGAWeb er tydeligvis bygget på et rammeverk som er minst 9 år gammelt.

Fra Ubuntuen min (2009-utgaven) kan jeg koble meg opp til fakultetets nettverk, til e-post-systemet, adresselistene, skriverne. Jeg kan åpne alle dokumenter jeg mottar, selv om instituttet og fakultet heller ikke her følger regjeringens anbefalinger for åpne standarder. Jeg kan gjøre alt som forventes av meg som ansatt. I to år har dette fungert helt fint. Så lanseres Pagaweb. I 2009 må dette sies å være en gedigen fail. 10 skritt tilbake. Det skal være mulig å logge seg på via en terminalserver til tspaga.itea.ntnu.no, men jeg får det ikke til, og det finnes ikke brukerstøtte for Ubuntu.

Hvor tungvint skal det bli å registrere egenmelding? Hvor mange timer synes NTNU det er forsvarlig at jeg som ansatt bruker på noe som før ble håndtert med en telefon og et A5-skjema? Det enkleste er vel å la være å registrere fravær, og bare betale jobbreiser av egen lomme.

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

12 kommentarer til «NTNU låser ansatte til Microsoft»

 1. Imponerende. It’s Learning fungerer heller ikke som en drøm, men spørs om det er det beste som er der ute alikevel, iom at u.skole, vgs og NTNU bruker det. Tungvint å bruke i firefox i alle fall, aldri testet det i IE.

 2. Har lenge mistenkt at reiseregningsskjemaer med vilje er laget så komplisert som mulig fordi det er mye penger å spare på ansatte som gir opp å finne ut av hvordan det skal fylles ut, og heller avskriver pengene. Dette høres jo ut som et nytt skritt i samme retning :-)

 3. Erik: It’s Learning har blitt bedre, men det er fremdeles langt igjen til at det vil kunne kalles bra.

  Ola: Enig, synes det er rart at NTNU ikke følger opp regjeringens anbefalinger på en bedre måte

  Kjerstin: Gode gamle reiseregning.exe fungerte fint under Linux, og jeg lærte meg å bruke det, så PagaWEB er antakelig mye verre :-(

 4. Dette er jo ræva arbeide av innkjøpsgruppen! Hele poenget med webløsninger er jo at de skal støtte flere typen OS og browsere.

  Men sånn går det når folk som ikke kan en dritt om IT, men masse om å skrive anbudspapirer i excel med masse tabeller å fylle ut.

  Jeg jobber i IT bransjen og det er ikke ofte det kommer et anbud der kravene er definert av de riktige parameterene.

 5. Jeg betviler det ikke. Her er det en gyllen mulighet for smarte konsulenter, mellomledd, som kan sikre at anbudskontraktene blir korrekt utfylt.

  Tungvint? Ja, men bedre enn å slite i åresvis med ting som pagaweb.

 6. logg deg inn på tspaga rdesktopen da vel.
  eller remote desktop til en av x antall windows maskiner på bruket… ekke så vanskelig som du skal ha det til.

 7. Jo, som jeg skriver funker ikke terminalserveren, den er bare helt svart når jeg prøver å koble meg til. Gi meg en IP jeg kan remote-desktoppe meg til, så skal det bli en ordnings med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *