Goldon Toypiano vs. Jupiter 8: – amatørprodusentens logg #4

Goldon Toy Piano
Goldon Toy Piano

Det meste av synth og tangenteri til ècapito-EP-en ble spilt inn i juli. Jeg har ikke rukket å eksportere lyd før nå, siden vi har flyttet og har holdt på med mye annet. Til opptakene brukte Jon Are et gammelt, men nyinnkjøpt lekepiano av merket Goldon, og ellers den gode gamle Jupiteren (Roland Jupiter 8).

På midtpartiet på Ruffini spilte Jon Are inn både lekepiano og synth, og vi må nå velge hva som høres best ut. Goldon toypiano, med unik og mekanisk lyd, eller den smørfete, analoge lyden fra Jupiteren. I tråd med parolen vi ikke har brydd oss om på lenge, less is more, MÅ nemlig et av instrumentene bort. Folk kan nå få uttalelsesrett i dette spørsmålet.

Roland Jupiter 8
Roland Jupiter 8
Ruffini bridge: Lekepiano / Jupiter 8

Hva høres best ut?

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

18 kommentarer til «Goldon Toypiano vs. Jupiter 8: – amatørprodusentens logg #4»

 1. Jupiter er sexet… Alltid! Men her går lekepianoet av med seieren gitt..! Naivisme er den nye maksimalismen er den nye onanismen… Ord!

 2. Yo! Lekepianoet har varm ambiens og er sånn koselyd som er behagelig, men kitch, enkelt og billigsalg luller deg inn i åå såfiiint jâââ. Og det kresjer med klokkespillet. Jupitern er helt psycho og forstyrrende prog og ligner ingen ting jeg har hørt i alle fall i en slik sammenheng. Verden må videre, ecapito skal ikke ut på anbud og billigsalg. Hadde ikke jupiter vært spilt inn, ville pianoet vært et bedre valg (men da måtte klokkespillet tatt turen).

  1. Jeg nekter å stemme. Jeg liker jupiteren best, men vil ikke pådytte den versjonen alle andre folk i verden. Det er vel ikke sånn et demokrati fungerer? At man stemmer på den måten ens eget liv vil bli best?

  2. Jeg tror det er nettopp slik det liksom fungerer på stortingsvalget, men vi trenger jo ikke egentlig å senke oss ned på det nivået.

  1. Med dette oppstår en ny og ukjent situasjon for oss: Jaff er fornøyd og KonfirmasJon er misfornøyd..! Og Erik mener som vanlig ingenting… og alt. Jeg synes vi skal høre på Jonas og la ham spille inn lekepianoet på nytt… Så kunne vi kanskje spilt inn noe tynne, spaceaktige Jupiter-ting som bakteppe? Og gitt føkk-all i klokkespilleet mitt? Er enig med Erik, som ikke vil pådytte verden sin virkelighetsoppfatning, i at klokkespillet kolliderer litt med lekepianoet på en litt udelikat, front-mot-front-aktig måte. For øvrig kommer nok Erik til å stemme på Jupiter-partiet under årets Stortingsvalg. Men de finnes jo ikke. Og det gjør jo heller ikke den rosa elefanten bak potteplanten i vinduet mitt… Uæehh!

 3. Jeg eier selv en Jupiter 8.

  Lekepianoet passet best. Ganske unik og spennende lyd kontra den uinteressante, lite Jupiter-aktige og døde lyden med lfo på vco (eller crossmod?).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *