Vinneren av SLG-remix-konkurransen er kåret

Vi fikk inn tre bidrag til Swankmajers remix-konkurranse, og vi lovte å kåre en vinner. Her er originalen og deltakernes bidrag:

Sweet Little Girl (original)

Sweet Little Girl (accoustix – Erik II)
Sweet Little Girl (house-mixBjørn Hamra)
Sweet Little Girl (garagemixmortenjohs)

Vinneren måtte bli Erik II som leverte en original, forkortet mashup med Kerkens vokal og en akustisk gitar som til vanlig ligger og slenger i leiligheten hans. Det at lydbildet og stemningen ble så totalt forandret fra originalen, og at det faktisk dreier seg om en helt ny og akustisk komposisjon ispedd kun et hint av essens fra original-filene trakk opp. Bidraget har et varmt og sårt uttrykk som gjør låten til en mer intim utgave av originalen, og harmoniene er nydelige. Men det som til slutt garanterte Erik II vinnerplassen, var at han var den eneste av bidragsyterne som ikke nevnte at bidraget var uferdig. Swankmajer vet å verdsette profesjonell holdning! Førstepremien er å ligge på Swankmajers Myspace-side! Jay!

Vi fikk også svært gode bidrag fra Bjørn Hamra og mortenjohs. Førstnevnte leverte en lang, dansbar house-mix, også her med helt ny innspilling av alle spor unntatt vokalen, og et dristig nytt akkordarrangement oppå vokalen. House-remixen har kreativ leking med vokalsporene og en krystallklar, proff produksjon. Veldig frisk vri på låten – en club-vennlig “floor-filler”, dette her.

Mortenjohs sendte oss en rå mix, med ny rytme, tilsmusset lyd og en skitten elgitar i versene. Strukturen til Mortenjohs bidrag er nokså lik originalen, men selve uttrykket blir likevel veldig annerledes. Her er det vekk med det myke italo-disco-lydbildet og inn med vreng og elgitar.

Tusen takk til alle bidragsyterne! Hvis dette har vært halvparten så moro for dere som det var for oss, så har dere hatt det svært gøy!

Del ...
 •  
 •  
 •  
 •  

5 kommentarer til «Vinneren av SLG-remix-konkurransen er kåret»

 1. Gratulerer, Erik II, og takk til swankmajer-gjengen for muligheten! Alltid moro med slike prosjekter.

  Jeg skal høre de andre bidragene litt senere når jeg kommer hjem.. spennende :D

 2. Vinner? AAARRGH! Jeg trodde aldri noen skulle komme til å kåres til noe som helst, og dette gjør du bare fordi du vet det plager meg mer enn det hadde plaget de andre å bli en “vinner”. Jeg visste jeg skulle levert etter kl 24 den kvelden for å diskvalifiseres. House-versjonen er jo den klart beste, og så kommer skranglesemichrmichingen fra meg og morten på delt e^(−1/n). plass.

 3. Haha, nei, jeg og Kerken satte noen objektive kriterier, og vi var begge enige, uavhengige av hverandre. Synd, men ganske gøy, at det plager deg.

  Men er det OK at vi legger låten på Myspace? De andre bidragene får selvsagt også ligge der, hvis/når de blir gjort ferdige (kreatørenes egen def.).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *